Tag professionelle billeder med et digitalt spejlreflekskamera

28 april 2021
Astrid Pedersen

Drømmer du om at slå dig løs som fotograf i forbindelse med rejser, koncerter, eller kulturoplevelser – eller vil du bare gerne kunne tage nogle flottere billeder med større skarphed og et mere lækkert dybdeperspektiv i hverdagen, end du kan med din smartphone? Så bør du overveje at investere i et af de smarte nye digitale spejlreflekskameraer.

Hvad er et spejlreflekskamera?

Et spejlreflekskamera er et kamera som anvender et spejl eller prisme system som giver fotografen mulighed for at se gennem linsen og få et nøjagtigt billede af optagelsen.Når udløserknappen på et spejlreflekskamera aktiveres ”flipper” spejlet væk således at lyset kan passere uhindret igennem til modtageren og dermed sætte sit aftryk på foto filmen.

Nu om stunder er stort set alle analoge spejlreflekskameraer udskiftet med de digitale af slagsen. Et digitalt spejlreflekskamera, eller et DSLR kamera som det kaldes i faglige termer, er en langt mere brugervenlig version af det klassiske spejlreflekskamera.

Med et digitalt spejlreflekskamera har du mulighed for at foretage langt flere indstillinger på meget nemmere vis når det handler om eksempelvis lukketid, fokus, lys og farveholdning. Når du anvender et digitalt spejlreflekskamera vil du ydermere have mulighed for at anvende funktioner så som automatisk fokus og regulering af lyset, og du vil kunne reducere risikoen for overbelysning, falske farver, eller røde øjne når du tager portrætter.

Et digitalt spejlreflekskamera er typisk en del billigere end et analogt eet af slagsen, og noget lettere at bære rundt på. Optagelserne lagres digitalt på et kort eller på en chip – og du slipper helt for besværet med følsom foto fil som skal fremkaldes i et mørkekammer.

Hvor kan jeg købe et billigt spejlreflekskamera?

Du kan med fordel kigge til det store internet når du står for at skulle købe spejlreflekskamera. Hos Befro ApS kan du finde digitale kameraer fra Nikon og Canon – se hele udvalget på befro.dk.

Flere Nyheder