Skal jeg gå til psykolog med min usunde livsstil?

10 marts 2020
Astrid Pedersen
image

Mange mennesker lever hver eneste dag med tyngende byrder i form af svære livs betingelser og traumer. En stor del af disse mennesker kan have rigtig stor glæde af i en periode at konsultere en dygtig og erfaren fagperson – for eksempel en psykolog – for at få sjælelig, åndelig og mental sparring. Dette kan for eksempel være i forbindelse med en af de helt store livskriser, for eksempel en ægtefælles død, en hård skilsmisse, eller fyring fra et job man har haft i mange år.

Har du svært ved at se, hvorledes du skal komme videre oven på et sådant tab, vil en autoriseret psykolog helt sikkert kunne hjælpe dig. Et andet eksempel kunne være en langvarig depression eller tilstand af nedtrykthed, som ikke synes at ville få en ende. Her kan en psykolog hjælpe dig med at opnå et nyt perspektiv på tilværelsen og med at finde de ressourcer, som kan hjælpe dig videre.

Hvad laver en autoriseret psykolog?

En autoriseret psykolog er en person, som enten er i besiddelse af en cand.psych. fra et universitet, eller en cand.pæd.psych. fra DPU (Danmarks Pædagogiske universitet) og der efter har gennemført en praktisk uddannelse til autorisation. Indholdet af denne uddannelse er bestemt af Psykolognævnet. Mange autoriseret psykologer vælger her efter at åbne en privat praksis, fra hvilken de rådgiver enkelt personer, par og familier.

Når du bestiller tid hos en autoriseret psykolog, er det således en person med en lang uddannelse og mange års praktisk erfaring, som kommer dig i møde. Du skal således ikke være nervøs for om din psykolog netop er kommet ud fra sin uddannelse og således aldrig rigtig har mødt livet. Langt de fleste psykologer kan på alle måder relatere til dine problematikker, så snart de lærer dig at kende.

Du kan læse meget mere om hvad en psykolog kan gøre for dig på sundhedsblog.dk

Tjek også disse sider:

https://sundhedsliv.dk/
https://livsstilsblog.dk/
https://sund-blog.dk/
https://liv-sundhed.dk/
https://sund-rask.dk/
https://TraenForlivet.dk/
https://SundhedTraening.dk/
https://SundeOs.dk/
https://SundesteLiv.dk/
https://SundesteBlog.dk/
https://SundesteStil.dk/
https://forslagtilsundhed.dk/

Flere Nyheder