Skab stemning i haven med en sød regnmåler

19 July 2021
Astrid Pedersen

editorial

Skal haven indrettes med hyggelige og pyntelige genstande? Så kommer du ikke uden om den klassiske regnmåler.

Hvad er en regnmåler?

En regnmåler er, som navnet måske nok kan antyde, et aggregat til måling af nedbørsmængder, især i haven.

En gammeldags regnmåler består af et måleglas i enten glas eller hård plast, forsynet med centimeter mærker og monteret på en pind. Denne kan være af træ, plast eller metal.

Nu om stunder tjener en sådan regnmåler ikke noget videre praktisk formål. Langt mere præcise målinger får du fra diverse vejr tjenester som kan tilgås via app, og som lynhurtigt kan fortælle dig hvor meget regn der er faldet i dit område i nat.

Til gengæld kan en regnmåler fungere som dekorativt element go tilføre haven en romantisk vintage atmosfære. Især hvis den er flankeret af andre pynte genstande så som for eksempel fuglebad og foderbræt.

Hvor skal jeg stille min nye regnmåler?

Der er flere muligheder for opstilling af regnmåler. Du kan selvfølgelig vælge at stille din regnmåler lige hvor du vil.

Da regnmåleren som nævnt oven for primært tjener som pynte genstand har placeringen ikke den store indflydelse. Men hvis du alligevel ønsker at måle mængden af regnvand bør du placere din nye regnmåler et sted hvor den er fri af træer og halvtag som kan aflede regndråberne.

Du bør samtidig sørge for at regnmåleren står i læ for vinden. Du kan således med fordel placere din regnmåler i et bed – og gerne sammen med andre dekorative elementer.

Køb en regnmåler og gør haven mere spændende

Selv om en regnmåler mest er til pynt har den alligevel en vis funktion. Hvis du har børn vil de sikkert synes det er hyggeligt at aflæse familiens regnmåler når de er med i haven. Find den rette regnmåler til din have på https://gladegaver.dk/regnmaaler 

More articles