Sådan vælger du den rette elevationsseng

31 august 2021
Emilie Jacobsen

Skal du til at købe en ny seng, overvejer du måske en elevationsseng. Det er blevet mere og mere almindeligt at have en. Heldigvis er de nemlig kommet ned i et prisleje, hvor de fleste kan være med. Samtidig har flere og flere fundet ud af, at det godt kan betale sig at bruge lidt ekstra penge på sengen, da det har stor betydning for, hvordan du har det med din krop. 

Inden du vælger en elevationsseng, er det en god ide for dig, at du læser en guide om det. Det kan du for eksempel finde på sovneksperterne.dk. De skriver om, hvordan du kan vælge en kvalitetsseng, der passer til dig. Der er jo stor forskel, hvad vi hver især lægger vægt på, når vi skal vælge en seng, lige som der er stor forskel på vores kroppe. Sovneksperterne.dk har skrevet en udførlig guide, hvor de virkelig kommer godt rundt om emnet. Her kan vi kun komme ind på nogle highlights fra guiden. 

Highlights fra guiden om elevationssenge

Når du vælger en elevationsseng, bør du stadig gå efter en seng, der er inddelt i forskellige komfortzoner. Komfortzonerne opstår ved, at fjedrene er mere eller mindre faste ned igennem sengen. Dit hoved og dine fødder vejer jo ikke lige så meget som midten af din krop, derfor er fjedrene fastere der end under dine hofter for eksempel. Med de forskellige komfortzoner kan din krop bedre blive holdt lige, når du ligger ned, hvilket er afgørende for, at din rygsøjle ikke bliver belastet, så du får ondt i ryggen. 

Når du vælger en elevationsseng, er det vigtigt, at du stadig vælger en, hvor den er inddelt i komfortzoner. Du har stadig brug for støtten ned igennem kroppen, selvom du har mulighed for for eksempel at løfte hovedenden eller fodenden af sengen. 

Flere Nyheder