Sådan hjælper du bedst en enke

20 august 2021
Steffen Hansen

Det er gennem livet uundgåeligt, at man på det ene eller andet tidspunkt ikke skal hjælpe en, som har mistet en de holder af. Hvis du kender en person, som fornyligt er blevet enke, så får du her nogle tips til, hvordan du kan gøre processen nemmere for dem.

Vær der for dem

Det bedste man kan gøre, når en anden person har mistet deres elskede, det er at være der for dem. Vise dem, at man står til rådighed, og sørge for at hjælpe dem så meget som muligt. Har de svært ved at finde overskud til noget, så kan det være en god idé at komme med mad til dem.

I denne proces kan det også være en god idé at tilbyde hjælp til begravelsen. Det er en hård proces at gå igennem, når man skal begrave den person man elskede mest på denne jord, derfor kan det være rart med hjælp udefra. Derfor kan det være en god idé at tilbyde at hjælpe med at finde bedemænd i Sindal, eller en by nær den afdødes by.

Giv dem plads

Selvom man gerne vil være der så meget som muligt for en person, som har mistet en de elsker, så er det også vigtigt at give dem plads. Ikke alle mennesker sørger ens, og derfor er denne proces heller ikke ens for alle. Nogen mennesker ønsker nemlig ikke at have folk i nakken hele tiden, de ønsker blot at få tid til at finde ud af hvad de gør nu.

Det er dog vigtigt, at i processen med at give dem plads, at du stadig viser, at du er der hvis de mangler dig. Men også, at du sikrer dig, at de sørger for at få spist, at få ryddet op, og generelt ikke sætter deres liv på pause.

Flere Nyheder