Proteinpulver: Hvad er det, og hvor meget skal du have?

//Proteinpulver: Hvad er det, og hvor meget skal du have?

Proteinpulver: Hvad er det, og hvor meget skal du have?

Er du træningsentusiast, har du muligvis stiftet bekendtskab med proteinpulver, men hvad er det helt præcis, og hvor meget skal du have – og hvorfor?

Er du ny i træningsverdenen, er proteinpulveret måske også et nyt bekendtskab, og hvis du ikke vil falde igennem og virke alt for dum nede i træningscenteret, kan du med fordel læse med her og blive lidt klogere på proteinpulver.

Hvad er proteinpulver?

Først det helt grundlæggende; hvad er proteinpulver? Kort og godt er det – ifølge denne artikel – et kosttilskud, der hjælper med at fremme muskelopbygningsprocessen, når du har trænet.

Rent teknisk sker der det, når du træner, at dine muskler nedbrydes, og efterfølgende skal de bygges op gennem restitution og sund kost – og her er protein alfa og omega. Protein består af aminosyrer, der er vigtige for lige præcis muskel- og vævsopbygningen, og derfor er det en god idé at drikke proteindrikke med proteinpulver efter træning.

Kan du spise dig til proteinerne?

Der findes en lang række madvarer, der også indeholder protein, og du behøver ikke nødvendigvis ty til proteinpulver for at få nok. Hvis du træner rigtig meget er det dog en god idé – særligt fordi du ellers skal spise virkelig meget mad for at opnå den rette mængde protein.

Der findes ikke en decideret kostplan, du kan følge, hvis du vil have mere protein gennem din mad, men du kan skele til de proteinholdige råvarer som æg, bønner, fisk, kikærter, kylling og kalkun. Indtager du det i kombination med en masse grøntsager, er du godt dækket ind, og så skader det naturligvis ikke, hvis du bruger proteinpulveret som et mellemmåltid.

Flere gode tips til din krop

Vil du have flere gode råd og sjove historie om alt, hvad der vedrører kroppen og sport generelt, kan du med fordel kigge med på https://sportsbase.dk, hvor der jævnligt kommer nye historier om lige netop dét.

Tjek også disse sider:

https://sportsbase.dk/
https://sportsglæde.dk/
https://sport-tips.dk/
https://sports-bloggen.dk/
https://sports-nyt.dk/
https://SportOgIdræt.dk/
https://Idrætsbloggen.dk/
https://SportOgUdstyr.dk/
https://SportOgGrej.dk/
https://sportsopdateringer.dk/
https://boldbloggen.dk/
https://vielskersport.dk/

By | 2020-03-10T23:50:45+00:00 marts 10th, 2020|sport|Kommentarer lukket til Proteinpulver: Hvad er det, og hvor meget skal du have?

About the Author: