Når ens vinduer ikke kan være ens

//Når ens vinduer ikke kan være ens

Når ens vinduer ikke kan være ens

Når man skal købe vinduer, så finder man jo frem til den model og form, man skal bruge, og så bestiller man det antal, man har brug for, og så skal de jo bare laves ens, indtil man måske skal bruge loftsvinduer, panorama-vinduer eller andet, der passer i stilen, men ikke faconen.

Sådan ville man ønske, det kunne være hver gang, men selv de vinduer, som man umiddelbart skal bruge kopier af, kan man aldrig være helt sikker på, at de også passer i ens huller i vinduerne.

For det første er der temperaturen udenfor kontra indenfor, der ændrer sig respektivt, og har man vinduer med trærammer, så udvider og trækker disse sig sammen efter forholdene, og glasset kan ikke altid følge med i samme omfang.

I nyere huse kan man være ret sikker på, at der er taget højde for den slags, og de fleste vinduer og døre kan passes dertil, men bor man i ældre huse, så lavede man ofte typevinduer hver gang til hver plads, så her er der ikke taget højde for, at fremtidens måde at lave vinduer på har ændret sig.

Derfor er det også ofte med åndeløs spænding, at man tager det gamle vindue ud og håber, rammen og hullet ikke går i stykker, men ligeledes håber man, at det nye vindue passer bare nogenlunde ind, så man ikke skal bøvle med det for længe.

Bor man netop i sådan et gammelt hus, så kan man udnytte arbejdstiden, der kommer, når vinduerne skal sættes ind, ved at man lige måler hvert vindueshul præcist op, hvor de skal sidde.

Selv et par centimeters forskel kan gøre en del, når de nye vinduer skal sættes op, og er man heldig, kan man få tilpasset de enkelte vinduer dertil, så de passer ind i hullerne, fremfor man skal hen at tilpasse hullet til vinduet.

By | 2020-01-25T16:49:34+00:00 januar 25th, 2020|vinduer|Kommentarer lukket til Når ens vinduer ikke kan være ens

About the Author: