Når du skal vælge nyt gulv

18 maj 2020
Camilla Skøtt
image

editorial

Terazzo, beton , træ, linoleum, vinyl… mulighederne er uendelige, når du skal vælge din nye gulvbelægning, og der er fordele og ulemper ved det hele. Så hvilke overvejelser bør du gøre dig, inden du vælger?

Skal du bygge boligen fuldstændig om, bygger du til eller skal du bygge nyt, så står det dig fuldstændig frit at vælge lige præcis den gulvtype, du drømmer om. Men det kan være sværere end som så, når der ikke er nogle begrænsninger, så hvordan vælger du – hvad skal du holde fokus på?

Du bør i hvert fald overveje:

– Er der særlige konstruktionsforhold, der spiller ind?

– Skal der være gulvvarme i gulvet?

– Hvilke æstetiske forhold gør sig gældende i forholde til rummet?

– Er der krav til akustikforbedring?

– Har du krav til skridsikkerhed?

– Hvad er dine forventninger til rengøring, vedligeholdelse og reparation?

– Skal du lægge det selv eller have hjælp af fagfolk?

– Hvor mange penge vil du bruge på gulvet?

Danskernes favoritgulv

Når det kommer til den brede befolkning i Danmark, så er der én gulvtype, der hitter hos de fleste: Trægulvet. Det er ikke uden grund; trægulve er nemlig lette at arbejde med, og med den rette efterbehandling kan de både være rengøringsvenlige og vedligeholdelsesfri.

Grundlæggende siger man, at trægulv er det sikre valg. Hvis du en dag skal sælge din bolig, kan de fleste købere lide et trægulv, mens det ikke er alle, der synes om et rødt epoxygulv, et mønstret terrazzogulv eller et køligt betongulv. Spørgsmålet er så, om du skal gå med den sikre løsning, eller om du hælder mere til at gå efter din mavefornemmelse og dét, der tiltaler dig mest.

Er du i tvivl?

Kan du ikke finde ud af, hvad du skal vælge, kan du med fordel spørge en arkitekt eller en tegnestue, hvor du kan få råd og vejledning. Det koster naturligvis lidt, men gulvet er også et valg, du ikke kan gøre om, så det kan være pengene værd.

Flere Nyheder