Lad et professionelt malerfirma forestå maling af din bolig

//Lad et professionelt malerfirma forestå maling af din bolig

Lad et professionelt malerfirma forestå maling af din bolig

Når du står for at skulle male dit hus eller din lejlighed – for eksempel efter en renovering – kan det bedst betale sig at hyre et professionelt malerfirma.

Kan jeg ikke bare selv male min bolig?

Som udgangspunkt er svaret jo – der er intet i vejen for, at du selv forestår malerarbejdet i din bolig. I modsætning til diverse elektriker og vvs opgaver er der ingen regler for hvorvidt du selv kan male, spartle og pudse vægge, lofter og træværk. Der er bare en del faktorer, du bør være opmærksom på, inden du kaster dig ud i opgaven.

Først og fremmest kræver et solidt og holdbart stykke malerarbejde en del forberedelse. De første indledende øvelser består i afdækning af gulve og møbler med pap eller plast samt paneler, dørkarme, vinduesrammer og stik kontakter med malertape. Dette lyder måske ikke af meget, men de fleste bliver alligevel overraskede over hvor lang tid, dette tager – og hvor minutiøst, det skal udføres.

En anden del af forarbejdet består i nedtagning af gammelt tapet eller væv. Dette er nødvendigt for at opnå et ensartet resultat. Gammelt og slidt tapet vil uvægerligt krølle og bule, når du påfører malingen. Så ned skal det. Og det kan godt tage rigtig lang tid. Inden under tapetet finder du pudset. Er dette i fin stand, kan du ånde lettet op – for det betyder, at det blot skal slibes grundigt med sandpapir, og diverse huller og skrammer skal spartles ud, inden du kan prime det med Microdispers. Og så kan det egentlige malerarbejde påbegyndes.

Du skal belave dig på, at eet lag maling sjældent er nok. Der skal måske hele tre lag til, førend det dækker ordentligt. Og da malingen skal nå at tørre mellem hver påføring, kan du selv regne ud, hvor lang tid det kommer til at tage.

Kontakt Malerkanonen.dk og få et godt tilbud på malerarbejde

By | 2019-07-13T16:24:06+00:00 juli 13th, 2019|Malerfirma|Kommentarer lukket til Lad et professionelt malerfirma forestå maling af din bolig

About the Author: