Lad en professionel montør klare udskiftning af forrude

20 april 2020
Astrid Pedersen
image

Hvis din bil skal have udskiftet sin forrude, er det vigtigt, at du vælger den rette leverandør af denne service ydelse. Uanset om bilens forrude er beskadiget som følge af et trafik uheld eller et stenslag. Eller om den er blevet smadret som led i et indbruds forsøg eller udøvelse af hærværk, er det ikke forsvarligt at køre rundt med en ødelagt forrude. Især ikke hvis skaden er så omfattende, at den kompromitterer førerens udsyn.

I så tilfælde bør du enten få bugseret din bil til et nærliggende autoværksted, eller få en montør til at besøge dig på din hjem adresse, og her foretage en udskiftning af forrude. Og du bør som nævnt ikke overlade denne opgave til hvem som helst.

Hvorfor er det vigtigt med en autoriseret installatør når jeg skal have skiftet forrude på min bil?

En bils forrude er nemlig ikke blot, som det er tilfældet med eksempelvis bilens sideruder, et vindue. Hvor sideruderne typisk er fremstillet af enkeltlags hærdet glas, er forruden en noget mere kompleks konstruktion.

Moderne forrude er nemlig designet til at være en kritisk del af bilens sikkerhedsmæssige struktur, og er således noget stærkere og mere modstandsdygtige. Forruden er således fremstillet af to lag glas, som er limet sammen med et stykke tynd, stærk film imellem. Således kendes forrude glas ofte som laminat glas.

Denne konstruktion beskytter føreren og eventuelle passagerer mod flyvende glas splinter, skulle bilen komme ud i en frontal kollision. Og derfor bør du ikke lade dig nøje med en ny forrude af ringere kvalitet end bilens originale forrude, når denne skal skiftes.

Lad en Dansk Bilglas A/S montør skifte din bils forrude

Når du vælger at lade en dygtig og erfaren montør fra Dansk Bilglas A/S forestå opgaven med udskiftning af forrude, får du professionel montering af en rude, som lever op til alle sikkerhedskrav. Læs mere på bilglas.dk

Flere Nyheder