Kom sikkert fra start med ølbrygning

31 marts 2020
Astrid Pedersen

editorial

Er du øl entusiast? Så nyder du sikkert godt af de mange mikro bryggerier, som inden for de seneste tyve år er skudt op som paddehatte over hele Danmark. Stort set alle supermarkeder i de danske byer fører et velassorteret udvalg af special øl fra større og mindre bryggerier – og netop Danmark er utroligt stærkt repræsenteret inden for denne genre.

Årlige ølfestivaler med hundredvis af stadeholdere taler også deres eget tydelige sprog: Ølbrygning i Danmark er en mangfoldig affære, som ikke længere er monopoliseret af de helt store bryghuse. Og snart heller ikke af mikrobryggerierne, idet ølbrygning i eget hjem er blevet et kæmpe hit inden for de seneste år.

Hvorfor skal jeg vælge ølbrygning som hobby?

Du kan overveje selv at give dig i kast med ølbrygning på hobby plan, hvis du synes det kunne være sjovt selv at fremstille de gyldne dråber. Ølbrygning er som hobby utroligt taknemmelig. Du behøver ikke at skulle ud og investere hvad der svarer til spidsen af en jetjager for at komme godt i gang med ølbrygning.

Samtidig kræver brygge processen ikke særligt meget opmærksomhed – og med en såkaldt Starter Box fra ølbrygning.dk behøver dit begynder bryganlæg ikke fylde mere end at det sagtens kan stå i et hjørne i køkkenet og hygge sig.

En Starter Box fra ølbrygning.dk kan med fordel anvendes sammen med det der kaldes for en All Grain Kit. En All Grain Kit indeholder alle de nødvendige ingredienser til ølbrygning – malt, humle, byg, gær og sukker – og så de urter og øvrige smags stoffer, som giver øllen sin karakteristik og aroma.

Med en Starter Box og en All Grain Kit er du godt på vej til at blive din egen brygmester – og så kan du altid avancere til et større bryganlæg. Læs mere på ølbrygning.dk

Flere Nyheder