Kan man afvikle et militær – og hvordan?

31 March 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Det kan nogle gange være et lidt dobbeltkonfekt spørgsmål angående, om man skal have et militær eller ej i et land, for der er nok ingen, der ønsker krig og ødelæggelse, men nogle mennesker bruger det alligevel som middel til at opnå deres mål.

Og siden våben er blevet opfundet, så kan man ikke ikke-opfinde dem igen, hvorfor man nok bliver ved med at gøre nye opfindelser og udviklinger med våben.

Mange lande er afhængige af alliancer for kunne forsvare sig selv militært, og den slags skulle gerne afskrække og afhjælpe til, at andre nationer hindrer sig fra at invadere et land eller et område, men man kan aldrig være på den sikre side.

Derfor beholder en del lande – for ikke at sige de fleste – deres militær, mens nogle lande er mere aktive i deres brug, mens andre bruger det til forsvar. Dette afspejler sig også i deres mængde af ressourcer, der bliver lagt her fra regeringers side.

Det er jo ikke svært at anskaffe sig militært udstyr, om man så vil have det aller bedste, man handler internt på et lukket marked, eller man bare går på nettet og køber noget af det her: https://xtragrej.dk/shop/6-beklaedning/

Det er tydeligt, at tilgængeligheden er stor, så den kommer næppe til at forsvinde.

Men derfor kan man stadig spørge, om det er muligt at afvikle et militær, og det er det skam; rent praktisk kræver det faktisk ikke mere, end at man vedtager det i regeringen, at man ikke ønsker at have det.

Der kan så komme til at gå lidt tid, før alle spor af dette militær er væk fra nationens grund.

Men det egentlige spørgsmål er nok, om nogle lande tør at gøre dette, for hvis man fjerner militæret, er man jo blottet.

Så selvom man måske gør dette for at indbyde til mere fredelige tider, så kan andre måske udnytte dette.

More articles