Kan du vande haven forkert?

20 januar 2021
Cecilie Mortensen
image

editorial

Hvis havevanding er en af de ting, der også frustrerer dig, så er der heldigvis gode råd at finde online. Det kan nemlig være svært at vurdere, hvordan haven bedst vandes, da det har stor betydning for, hvor flot din have står. Herunder kan du læse flere punkter omkring, hvordan du helst ikke skal vande haven. Det kan nemlig også være yderst brugbart at vide. 

Sådan skal du ikke vande haven

Vand ikke haven midt på dagen

Undgå gerne at vande haven midt på dagen. Det gælder især, når vi snakker i sommerperioderne, her kan du nemlig risikere, at du mere eller mindre svitser planterne, og at jorden samtidig vil kunne udtørre. Det er til din fordel, og dine planters, hvis du vander haven enten om morgenen eller om aftenen, da en meget mindre del af vandet vil fordampe her.

Vand helst ikke lidt ad gangen

Det er også vigtigt, at du ikke kun giver dine planter lidt vand ad gangen, når du vander. Hvis du er sparsommelig med mængden af vand, giver du ikke dine planter de bedste forudsætninger for at kunne skabe et godt fugtlager. Samtidig bliver det også sværere for rødder at blive veletablerede. 

Giv ikke op på udtørrede planter

Hvis du opdager, at du har planter, som er ved at udtørre, så giv endelig ikke op på dem. I stedet kan du om aftenen give planterne en god omgang vand. Allerede dagen efter kan det have gjort noget godt for planterne. 

Der er naturligvis mange flere punkter end disse, når det kommer til gode råd omkring, hvordan du ikke skal vande din have. Hvis du gerne vil klædes endnu bedre på, så begynd gerne at søge online. Her kan du finde meget af den information, som du også kan få, når du spørger fagpersoner til råds.

Flere Nyheder