Hvem skal du kontakte, når du skal købe bolig?

07 januar 2021
Maya Hindsberg
image

Det er tit vildt spændende at skulle købe ny bolig. Det er dog ikke altid lige nemt. Ens første instinkt er at gå på nettet og forsøge at finde den perfekte bolig og derefter kontakte ejendomsmægleren, få fremvisningen osv. Det er dog ikke altid så nemt.

Faktisk er det noget mere kompliceret, men der er heldigvis mange instanser, der kan hjælpe dig, hvis det virker uoverskueligt. De kan også sikre, at der ikke er uforudsete udgifter og problemer med boligen. Derfor kan det være en stor fordel for dig som minimum at tage kontakt til en bankrådgiver og en boligadvokat og evt. også en ejendomsmægler. 

Det er en god plan at starte i banken

Selvfølgelig er det fristende at indlede sin boligjagt med at søge på nettet, men det giver sjældent et godt udgangspunkt for en handel. Derudover er det ærgerligt, hvis du forelsker dig i et hjem, som du måske ikke kan få et lån til.

Derfor anbefales det at starte med at tale med din bankrådgiver. Så kan i sammen lægge budget, lave et regnskab og tegne et lån, så du ved, hvilket hus du ville kunne købe og begynde at lede efter det. Det kan være en fordel for dig at tale med forskellige banker, så du får det bedste lån muligt.

Boligadvokaten

Når du har været i banken, vil du gerne sikre dig, at de penge bliver brugt ordentligt, og derfor vil du gerne gå købet ordentligt igennem. Det kan dog være svært at gøre selv, når man ikke ved, hvad man skal kigge efter. Det kan en boligadvokat heldigvis hjælpe med. Boligadvokaten kigger alle de juridiske dokumenter igennem, kommunikerer med en eventuel ejendomsmægler, tjekker op på fejl og mangler på boligen, kan hjælpe med at forhandle et eventuelt nedslag i prisen og nævne, hvis der er noget, der står i vejen for dit køb.

Flere Nyheder