Hvad vil det sige at have et medicinmisbrug

10 september 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Det kan måske for nogle lyde lidt underligt, at man kan have et medicinmisbrug, for medicin er vel udelukkende til for, at man skal få det godt, så er det overhovedet muligt at overforbruge af den slags, for så får man det vel bare endnu bedre?

Men det er det faktisk og så endda i stor grad.

Måske har du set amerikanske film, hvor folk misbruger forskellige former for smertestillende medicin med diverse navne, og det er da netop også fordi, at disse indeholder en hel del mere vanedannede medikamenter, som gør, at folk hurtigere kan blive afhængige af dem.

Desuden er lægerne derovre for gode til at udskrive medicin, men det er en anden snak.

Der er jo også forskel på den medicin, som langt de fleste mennesker over en vis alder kan købe i håndkøb på apoteket, og så den medicin som bliver skrevet på recept til en.

Den sidste del er jo den, som man tager, fordi man skal have lindring mod nogle bestemte smerter eller komme andre dårligdomme til livs.

Disse skal tages efter helt bestemte anvisninger, som man ikke må misbruge eller dele med andre. I løssalg på gaden kan den slags medicin virkelig koste en del på det sorte marked.

Men selv almindelig håndkøbsmedicin kan være farlig og lede til et misbrug, hvorfor man i nyere tid blandt andet har indført, at man skal have nået et vist alderstrin, før man kan få lov til at købe det, og så er det begrænset, hvor meget man må købe ad gangen.

Skulle man dog ende i et medicinmisbrug, så kan man sagtens få hjælp til at komme ud af dette, og selvom det ikke er det letteste, specielt ikke hvis man har været ramt længe, så er det bestemt muligt at komme det misbrug til livs, så man kan leve et helt almindeligt liv igen.

 

Flere Nyheder