Hvad laver en tækkemand?

//Hvad laver en tækkemand?

Hvad laver en tækkemand?

Det kan måske lyde som et lidt gammeldags erhverv på linje med en bødker og lignende, når man hører sådan et udtryk med en tækkemand, som både kan være en mand eller kvinde.

Det er da også i det få, at man ser den slags blive lavet, da det hægter sig til noget gammeldags arbejde, som man i gamle dage næsten konsekvent valgte at få udført, da der ikke var mange andre løsninger, og man kunne bruge remedier, som der var lige ved hånden.

Nu om dage er det faktisk dyrt at få lavet, og det kræver både finesse og fingerfærdighed at få lavet.

Vi taler om, at en tækkemand er den type af personage, der laver stråtækte tag.

Du kender dem fra gamle gårde, hvor man benyttede tørret halm og strå til at samle i bundter, som man lagde på taget som tagbeskyttelse, isolering med videre.

Det vil dog aldrig være helt så effektivt som de mere moderne muligheder med tage, men der er også en æstetisk finesse ved at kunne have det og få det udført af de rette folk, hvorfor det kræver erfaring og specielle evner at kunne lave den slags.

Det er ikke lige noget, man bare kaster sig over eller gør selv, og heldigvis findes der da hele firmaer, der stadig beskæftiger sig med den slags, såsom: https://ulfborg-taekkefirma.dk/ 

Morsomt nok er det helle ikke helt billigt at få lavet, selvom det i gamle dage var den letteste løsning at få lavet.

Desuden er forsikringsselskaber ikke meget for at forsikre den slags, medmindre taget er lavet helt korrekt, fordi der er stor brandfare forbundet med det her tag.

Blot en smule tørt vejr og en lille gnist eller flamme og så er gården hurtigt omfavnet i flammer.

Sørg derfor altid for at få lavet sådan et tag af professionelle instanser såsom dem, vi lige har fremhævet.

By | 2020-01-13T23:42:30+00:00 januar 13th, 2020|tækkemand|Kommentarer lukket til Hvad laver en tækkemand?

About the Author: