Her er prisen for en gulvafslibning

18 May 2020
Camilla Skøtt

editorial

Der er mange ting, der spiller ind, når prisen for en gulvafslibning skal beregnes, men hvis du vil undgå at få et chok, når du indhenter tilbud, så læs med her – vi giver dig et indblik i de gældende faktorer.

Når trægulvet er hakket, slidt, ridset og træt at se på, skal det have en kærlig hånd. Og ikke nok med det; det skal også have en omgang med en gulvsliber. Spørgsmålet er så, hvor meget det mon koster?

Inden vi dykker ned i prisen og giver dig indblik i processen, er der én ting, vi gerne vil slå fast: Det er ikke udelukkende et spørgsmål om pris, når du skal vælge gulvfirma. Naturligvis spiller prisen en rolle – men det er vigtigt at have in mente, at det billigste tilbud ikke nødvendigvis er det bedste. Som regel er der nemlig sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Kvadratmeterpris eller individuelle tilbud

Grundlæggende findes der to forskellige måder at udarbejde tilbud på gulvafslibning på; enten ved at lave en fast pris per kvadratmeter eller ved at beregne en individuel pris med udgangspunkt i det aktuelle gulv.

Førstnævnte løsning kan sagtens være billig, men det er en usikker teknik, der efterlader dig med risikoen for, at gulvfolkene skøjter for hurtigt henover afslibningen for at nå i mål inden for prissætningen. 

Sidstnævnte model er langt mere professionel. Her besigtiger gulvmanden dit gulv, inden prisen udregnes, så der kan tages højde for de små detaljer, der ofte får opgaven til at trække ud. Sandsynligheden taler for, at prisen bliver en smule højere i dette tilfælde, men til gengæld er du så meget desto mere sikker på et godt resultat.

Vil du kende til cirkaprisen, inden du indhenter tilbud, siger en tommelfingerregel, at det koster i omegnen af 100 kr. per kvadratmeter gulv, der skal slibes og efterbehandles – men den endelige pris afhænger af flere forskellige ting.

More articles