Gør det selv-gulvafslibning

18 November 2020
Maya Hindsberg

Det er blevet super trendy at gøre det selv, og et af de steder, hvor flest danskere er begyndt at gøre det selv, er gulvslibning. Det kræver noget håndværksmæssig kunnen og tålmodighed, så hvis ikke du stoler på dine egne evner, er det måske en bedre ide at få hjælp. Der kan du f.eks. se på gulvkanonens priser.

Hvis du derimod er klar på dit næste gør det selv projekt, så læser du bare med her.

Hvordan forbereder du afslibningen?

Det vigtigste du kan gøre, når du skal slibe, er at sikre dig, at du er ordenligt forberedt. Det involverer blandt andet:

1. Dykning af søm. Inden du kan slibe, er du nødt til at få eventuelt synlige søm dykket ned minimum 2-3 mm under overladen, da de ellers risikerer at ødelægge slibepapir og maskinen.

2. Få fjernet fejelisterne. Der er fejelister langt alle vægge og dørtrin, og for at kunne slibe helt ud til kanten, bliver de nødt til at blive fjernet. Her kan det betale sig at være forsigtig, da du så vil kunne genbruge dem senere hen.

3. Få udskiftet skadet træ. Hvis der er større skader på gulvet, så som huller, hakker eller råd, bør du få udskiftet træet inden slibningen.

Hvad skal du bruge til at slibe?

Du kan tage ned i dit lokale byggemarked og leje maskiner til at slibe med. Her vil det være en god ide at få en stor bånd, som er til de store dele af gulvet og en kantsliber, som sliber kanterne. Du vil også gerne have slibebånd med korn 16 eller 24, til en grov slibning, et slibebånd med korn 40 eller 60 til en mellem slibning og et med korn 80 og 100 til en fin slibning. Det er dog gulvets hårdhed og overflade, der afgør, hvilket sandpapir du skal bruge, så det skal du være opmærksom på.

More articles