Gør båden klar til sejlads med den rette bundmaling

30 april 2020
Astrid Pedersen
Gør båden klar til sejlads med den rette bundmaling

Når vinteren – og dermed slutningen på sejl sæsonen – melder sin ankomst, vælger flere bådejere at sætte båden på land og klargøre den til den kommende sæson. Dette er en rigtig god idé, for på den måde er man sikker på at have en sejlklar båd, når solen atter titter frem.

Et af de vigtigste elementer i dette klargørings projekt er effektiv rensning og maling af bådens bund. Og til bundmaling får du brug for en særlig type maling.

Hvad er bundmaling?

Bundmaling – også kaldet anti fouling – er en effektiv metode, hvorpå du kan beskytte den underste del af bådens skrog mod blandt andet alge vækst. En effektiv bundmaling forhindrer også skaller og andre irriterende smådyr i at sætte sig fast på bunden af båden.

Disse aflejringer hæmmer din fart og øger dit forbrug af brændstof, idet de øger vand modstanden. Eksempelvis vil et højt niveau af alger og skaller på skroget af en motorbåd kunne sænke dens hastighed med op til fem knob og samtidig øge forbruget af diesel med mere end 30%. Når du således gør båden klar til foråret, kan det altså anbefales at påføre båden et solidt lag bundmaling, hvis din sejlads skal være sjovere og billigere.

Hvor ofte skal jeg foretage bundmaling?

Hvis din båd ligger i vandet hele året rundt bør kontrolleres en gang om året med henblik på at vurdere om der er behov for et nyt lag bundmaling. Denne kontrol bør du udføre mens båden er på land, med mindre du ligefrem er frisk på at finde dykkerbrillerne frem og tjekke båden under vandlinjen.

Hvor kan jeg købe den bedste bundmaling online?

Hos Bådbiksen finder du i den online shop et stort og varieret udvalg af bundmaling til særdeles kundevenlige priser. Du kan læse mere om bundmaling, og finde bundmaling som passer til din båd, på baadbiksen.dk

Flere Nyheder