Fyr grønt og billigt med en varmepumpe

15 June 2022
Astrid Pedersen

editorial

Vil du gerne slippe for de astronomiske varmeregninger hvert eneste år? Så bør du skifte til en luft til vand varmepumpe.

Hvor mange penge kan man spare med en luft til vand varmepumpe?

Det er muligt allerede inden for det første år med en luft til vand varmepumpe i stedet for et olie, pille eller gas fyr at opnå en ganske substantiel besparelse. Du kan faktisk regne med at skære over tres procent af din varmeregning hvis du skifter til en varmepumpe.

Dette skyldes at en luft/vand varmepumpe er langt mere effektiv når det handler om udnyttelse af den tilførte energi. Du får, med andre ord meget mere varme for dine penge når du skrotter fyret til ære for en luft til vand varmepumpe – og det i aldeles mærkbar grad.

image

Grøn og klima venlig varme med en varmepumpe

Foruden den økonomiske besparelse kan du også opnå en grønnere profil når du fyrer ved hjælp af en varmepumpe og ikke et fyr. Den høje energi effektivitet gør at du ved brug af varmepumpe nedbringer dit samlede CO2 aftryk i et ganske betragteligt omfang.

Anskaffelse af en luft/vand varmepumpe er således ikke blot en investering i din bolig, men også i vores alle sammens fælles klima. Du vil med en luft til vand varmepumpe kunne skrue op for varmen samtidig med at du bevarer et fornuftigt og balanceret klima regnskab – og uden at skrue op for varmeregningen, så husholdnings regnskabet heller ikke vælter.

Hvordan vælger jeg den rette luft til vand varmepumpe?

Hvis besparelsen skal være maksimal gælder det om at finde en varmepumpe som i størrelse og ydeevne matcher din bolig og husstandens behov for opvarmning af vand.

Hos det danske VE firma Amalo kan du få hjælp til valg af den rette varmepumpe. Klik ind og læs mere, og kontakt Amalo via hjemmesiden Amalo.dk.

More articles