Få malet dit kolonihavehus af en maler

29 september 2020
Lotte Hindsberg

editorial

På Amager ligger der et utal af kolonihaveforeninger. Nogle få med helårsstatus, men de fleste bruges kun i sommerhalvåret. Mange af husene er gamle og bygget af det man lige har haft ved hånden, men flere og flere får også nye flotte træhuse, når de gamle huse må give op.

Både de nye og de ældre træhuse skal vedligeholdes og males for at der ikke går råd i træværket og det skal udskiftes. Det kan f.eks. være en maler på Amager, der maler dit kolonihavehus, hvis du ikke selv kan eller har tid.

Start med sandblæsning

Hvis dit hus har været malet mange gange eller er malingen begyndt at skralde af kan det være en fordel at starte med at sandblæse huset. Når et hus er blevet sandblæst, hvad enten det er et træhus eller et murstenshus, vil væggene stå nøgne og rene. Alt maling, gamle grønne alger, samt skidt og snavs vil være forsvundet.

Det vil også gøre det nemmere at se om der skal udskiftes nogle planker eller om der mangler et søm eller 3, inden der males. Husk at væggene skal nå at tørre inden der males, da der ellers kan komme råd og skimmelsvamp. 

Brug kun en maler der maler med en god kvalitetsmaling

Det kan være fristende at springe over og vælge en billig maling og spare nogle penge her og nu, men med mindre at du ved at der skal males igen snart eller måske at huses skal udskiftes, skal du vælge en maler der bruger en god kvalitetsmaling.

Det endelige resultat vil blive langt flottere og vil også holde længere før det er nødvendigt at male igen. Så regnes prisen ud pr. år vil det godt kunne betale sig male med en god kvalitetsmaling.

Husk at få tilbud fra flere malere, inden du siger ja til en af dem.

Flere Nyheder