Få hjælp til at få renset fliser

13 januar 2020
Lotte Hindsberg
Få hjælp til at få renset fliser

De fleste mennesker her et eller andet sted i deres have fliser. Det kan være en terrasse, en indkørsel eller havegangen er af fliser. De ved at fliserne fra tid til anden skal renses. Ikke blot for ukrudt imellem revnerne, men også selve fliserne skal have en omgang. 

Fliserne kan få store grimme grønne pletter. Det er alger der har sat sig fast og ud over det kosmetisk ikke er særlig kønt, så er det også glat og på sigt kan det ødelægge fliserne. Fliserne kan også få flisepest. Begge dele er til at fjerne og det er muligt selv at gøre det med en masse knofedt eller hvis ønsker hjælp til at få fjernet det, kan du søge på f.eks. fliserens i Ringsted og få professionelle ud. 

Fjern selv alger og flisepest

Det er ikke noget problem selv at fjerne alger og flisepest, men det kræver masser af tid, tålmodighed og ikke mindst knofedt. 

Har du alger, kan du med fordel stryge sand hen over alle fliserne og så gå i gang med at skure fliserne rene. Du kan også købe noget algerens i byggemarkederne. I forhold til flisepest kan du også i byggemarkederne købe noget sæbe, men ellers kan almindelig brun sæbe også bruges. Smør fliserne ind. Lad det virke i et par timer og skrub derefter fliserne rene med en skrubbe. Gentag evt. behandlingen, hvis en gang ikke var nok. Vær varsom med en højtrykspuler, da den godt nok er effektiv, men du risikere også at den fjerne det øverste lag af flisen og de bliver ru og så er det nemmere for algerne at sætte sig fast igen.

Et alternativ til at gøre det selv er at få et haveservicefirma ud. De har ekspertisen og det rette værktøj til at udfører opgaven så dine fliser ikke bliver ødelagte, men også de næste mange år står som. nye.

Flere Nyheder