Få hjælp til at bevare tandsættet intakt hos din lokale tandlæge

06 januar 2021
Astrid Pedersen

Er du en af de mange danskere, som hvert eneste år springer dit tandlægebesøg over? Så bør du faktisk se at få booket tid til et sådant.

Hvad er formålet med tandrensning og eftersyn?

Måske synes du at et tandlæge besøg hvert halve eller hele år virker overflødigt. Tænderne fejler jo ikke noget, og så er det vel bare penge og tid ud af vinduet med sådan et tand eftersyn.

Men her skal du tænke på at ikke alle dårligdomme kan ses med det blotte øje. Der kan sagtens skjule sig ansatser til alvorlige lidelser i tænderne eller i tandkødet der hvor du ikke kan se dem. Det kan for eksempel værre mellem dine tænder eller under tandkødsranden.

Et hul i din emalje gør ikke meget væsen af sig før end tanden er tæret hele vejen igennem og den indre nerve bliver angrebet. Parodontose kan sagtens være i anmarch over flere år hvor tilstandens udvikling kan bremses gennem jævnlige tandlæge besøg. Rodspids betændelse eller tandrods betændelse kan ligge og lure længe for pludselig at bryde ud i lys lue – med fuld knald på både smerter og hævelser. Og så kan du se frem til lange og smertefulde behandlings forløb som med garanti er langt dyrere end et årligt eller halvårligt tandlæge besøg med tand eftersyn og rensning.

Det er da rigtig ærgerligt at skulle risikere udtrækning af en eller flere tænder fordi du ikke fik booket dit tandlæge besøg i tide. Derfor bør du gøre det nu – bedre sent end aldrig. Og så er det altid en god idé at vælge en tandlæge tæt på din bopæl.

Hvor kan jeg finde en dygtig tandlæge i Århus?

Bor du i Århus kan du med fordel vælge Tandlægerne på Stjernepladsen som din faste tandlæge. Book tid online via hjemmesiden på http://stjerneklinik.dk/ 

Flere Nyheder