Få en flottere hæk med en batteridrevet hækkeklipper

19 maj 2022
Lotte Hindsberg

editorial

Står du og skal have en ny hækkeklipper har du i princippet to muligheder. Du kan enten vælge en hækkeklipper der kører på el eller en der er batteridrevet. Der er fordele og ulempe ved begge typer af hækkeklippere, så det er primært dit behov og kræfter der bestemmer, hvilken en du bør vælge. Du kan se flere eksempler af makita hækkeklippere her.

En eldrevet hækkeklipper er lettere at bære og går ikke ud, med mindre man selvfølgelig kommer til at skære ledningen over. Det er selvfølgelig ledningen der er udfordringen og det at have en der er lang nok, til at kunne komme hele vejen rundt.

En hækkeklipper der kører på batteri, er tungere på grund af batteriet, men til gengæld langt mere mobil. Så længe batteriet ikke løber tør.

Makita hækkeklippere

Flere haveredskaber og værktøjer fra samme producent

Har du besluttet dig for at din nye hækkeklipper skal være med batteri, er det en god ide at vælge en producent du allerede har værktøj eller haveredskaber fra. Dermed kan du bruge samme det samme batteri til flere redskaber. Det har den fordel at du ikke behøver at stoppe med at klippe hæk, da du blot kan tage et andet batteri.

Det har den anden fordel at du ikke altid behøver at købe nye opladere og batterier. Hvilke ofte er den dyre del. Den trejde del er, at du ikke skal have et utal af forskellige opladere og batterier liggende. 

Derfor er det også vigtigt at du vælger en producent, der har et bredt udvalg. Det gør det nemmere at holde sig til en og man slipper for at skulle ud og starte forfra med en ny.

Det kan være nødvendigt at have en manuel hækkeklipper også. Til de særlig tykke og genstridige grene som den el- eller batteridrevet en ikke kan klare. 

Flere Nyheder