En klar metode til at tænde op og holde liv i dit bålfad
Det er sandt nok, at for mange kokke kan fordærve maden, så når man sætter sig for at skulle have liv i et bålfad, så kan det langt bedst svare sig, at der er så få mennesker om muligt, der påtager sig den opgave.
Helst skal man bare være en om at gøre det, og så kan man have en assistent til at hente brænde og andre artikler til en, som man bruger til at tænde op med og holde gang i bålfadet.
Selvfølgelig skal det være en person, der har forstand på at gøre det, og vedkommende skal helst være ædru og måske have en til at lyse for sig, hvis det nu er blevet mørkt, før man får idéen til at tænde op i bålet.
Så nogle remedier, der er gode at have, er: Optændingsbrænde, almindeligt brænde, tændvæske og måske avispapir.
Få gang i det her bålfad, og hold det kørende
Man skal gerne bruge småt træ, ergo optændingsbrænde, til at tænde op med i starten.
Det gør man i et område, hvor der er læ, og man kan holde med hænderne om træet, mens man puster liv i det forsigtigt.
Man kan ikke gøre den slags i regnvejr, og ellers skal man så have noget at overdække bålet med, og det skal så ikke være letantændeligt.
Man bør spare på tændvæsken, men hvis man nu er i tidsnød, eller folk begynder at fryse eller snart skal bruge bålet, så kan det være en klar fordel at bruge lidt tændvæske til at holde liv i det.
Desuden er det muligt at bruge avispapir og lignende til at tænde op med, men hvis der nu er en lille vind, og den vind tager noget avispapir med ild i, så kan det starte en hel skovbrand, hvis det lander i et tørt område.
Herefter er det ellers bare med at smide brænde på, som det nuværende brænde begynde at blive til brændende aske.