Dyrt eller ikke dyrt?

09 januar 2021
Camilla Skøtt

editorial

Mange mennesker drømmer om lige tænder og et flot smil, men de fleste forestiller sig også, at det er en økonomisk udgift af de helt store, hvis tænderne skal rettes. Men hvad er dyrt, og kan noget koste mange penge, men alligevel være det hele værd?

Gennem den sidste tid har vi flere og flere gange hørt om den såkaldt usynlig bøjle, Invisalign. En teknik til tandregulering der gør det muligt at rette skæve tænder og alskens andre tandstillinger med en tandskinne, der ikke er til at få øje på for andre end én selv. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men det er det ikke – til gengæld er prisen noget, mange sætter spørgsmålstegn ved. Spørgsmålet er nemlig, om det er dyrt at få rettet tænderne?

Vi har talt med tandlægeklinikken You Smile I Smile (https://yousmileismile.dk/), der er certificeret Invisalign-behandler, og de fortæller, at prisen som regel ligger et sted mellem 20.000 og 50.000 kr., men at de endnu har til gode at møde en patient, der ikke synes, det er pengene værd:

“Vores patienter går herfra med de største smil på læberne og følelsen af, at det i den grad har været hver en krone værd. Smilet er en stor del af vores dagligdag, personlighed og udstråling, og hvis du har skæve tænder og forsøger at gemme dit smil, så skjuler du en del af dig selv.”

Få en snak om prisen

Hvis du overvejer en tandregulering, anbefaler You Smile I Smile, at du finder en klinik, der tilbyder en gratis forundersøgelse. Her kan du få en snak med tandlægen om dine muligheder, ligesom du kan få en indikation af prisen i dit tilfælde. De fleste klinikker tilbyder også en eller anden form for afbetalingsordning, så det er muligt at få rettet tænderne, selvom du ikke har 20.000 kroner på stående fod.

Flere Nyheder