Det kan en boligadvokat hjælpe dig med

31 januar 2019
Emilie Jacobsen

editorial

Skal du til at købe en bolig, har du måske overvejet at kontakte en boligadvokat. Det lyder som noget, der er en god ide at gøre. Hvis du ikke tidligere har haft med en boligadvokat at gøre, kan det dog også være, at du er lidt i tvivl om, hvad sådan en egentlig kan hjælpe dig med. 

Her i artiklen kommer vi ind på de forskellige områder, som en boligadvokat kan hjælpe dig med. Vi har skrevet artiklen i samarbejde med firmaet Eboligadvokat, der har stor erfaring med at hjælpe private med at købe en bolig. 

1. Læse papirerne igennem i forbindelse med boligkøb

Når du skal købe en bolig, får du en lang række forskellige papirer, som du skal læse igennem. Det kan være svært for dig at forholde dig til, hvad de forskellige formuleringer betyder, og hvilke konsekvenser de vil have for dig. En ekspert som en boligadvokat vil hurtigt kunne gennemskue papirerne og hjælpe dig med at forstå, hvad de betyder. Du kan få hjælp til gennemlæsning af papirerne i forbindelse med køb af alle former for boliger. 

2. Ordne skødet

Når du har købt en bolig, skal skødet tinglyses. Det er dit bevis på, at det nu er dig, der ejer boligen. Når boligen er tinglyst i dit navn, kan den tidligere ejer for eksempel ikke længere bruge den som pant for et lån. 

Det er ikke svært at tinglyse skødet, men det kræver, at du ved, hvad du gør. Derfor er det smartest, at du får en boligadvokat til at gøre det. Vedkommende har gjort det mange gange, og det vil derfor ikke koste dig meget at få ham eller hende til det. 

3. Hjælpe dig ved selvsalg 

Hvis du selv vil stå for at sælge din bolig, kan du faktisk også få hjælp til det af en boligadvokat. I det tilfælde er det jo også vigtigt for dig som sælger, at der er styr på alle papirerne. Det kan du være sikker på, at der er, hvis du bruger en boligadvokat. 

Flere Nyheder