Boller i karry – den velsmagende klassiker

13 May 2019
Astrid Pedersen

editorial

Skal der lækker, billig og velsmagende aftensmad på bordet i det lille hjem? Så kan du for eksempel prøve at servere en omgang boller i karry.

Kan børnene mon lide boller i karry?

Langt de fleste børn er vilde med boller i karry. Den bløde aromatiske sovs, som er baseret på fløde, de delikate kødboller og selvfølgelig tilbehøret i form af duftende jasmin eller basmati ris er en himmerigs mundfuld for selv de mindste. Du behøver nemlig ikke at lave dine boller i karry særligt stærke eller spicey. Det er jo ikke en klassisk orientalsk ret, men snarere en dansk variant af samme. Og så er det okay, hvis karrysovsen ikke river i tungen!

Hvis du gerne vil variere styrken på dine boller i karry, kan du stille en lille skål stærk karry pulver ved siden af, så de enkelte deltager i selskabet selv kan gøre retten mere pikant. Du kan også servere både en sød og en stærk variant af mango chutney til dine boller i karry – dette kan være med at give ekstra autentiske smags nuancer. Boller i karry mætter utroligt hurtigt, og er særdeles nærende. Derfor egner boller i karry sig godt som aftensmad for hele familien.

Boller i karry til flere måltider

En anden stor fordel ved boller i karry er, at du kan lave en stor portion – uden at dette tager særlig meget længere tid end at lave mad til et enkelt måltid – og så fryse den ned i mindre portioner. På den måde har du et nemt, hurtigt og velsmagende måltid parat til de dage, hvor det virkelig kniber med tiden. Her behøver du blot varme en frossen bøtte boller i karry op og koge nogle ris – så er der aftensmad på bordet i en fart! Du kan finde en god, grundlæggende opskrift på boller i karry hos https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/24930/boller-i-karry 

More articles