At ændre hundehalsbånd i størrelse og materiale med tiden

08 september 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

For nogle hundeejere bliver det den vigtigste beklædning til hunden, at man giver den et hundehalsbånd på.

Der er jo andre, der kan lide at give hunden tøj på fra sko til trøjer og halstørklæder, men det er sjældent, at man møder en hund, der ikke har et hundehalsbånd på.

Det er jo fordi, at man tit finder områder, hvor man skal have hunden i snor, selvom det givetvis kan være den mest lydige hund, man kan finde på jorden, og så skal den snor sættes i hundehalsbåndet.

Har man at gøre med mange hunde, der ligner hinanden, så er hundehalsbåndet også med til at hjælpe, at man hurtigt kan spotte den ene hund fra hinanden, hvis de har forskellige halsbånd på.

Derfor bliver halsbåndet det, som der kendetegner hunden og måske siger noget om dens personlighed, og det skal måske tilpasses, som hunden bliver ældre.

Halsbåndet skal med tiden passe til hunden 

Selvfølgelig skal hundehalsbåndet i sig selv passe til hunderacen, og der er jo nogle hunde, der vokser mere end andre, og selv i den samme racetype kan man finde meget forskel på de enkelte medlemmer.

I starten bruger man måske et mere blødt halsbånd til hunden, som man kan sætte en snor i, men når dyret bliver ældre, så får det et mere robust halsbånd i sig, der kan være lavet af læder.

Senere kan man endda gå over til at give hunden et halsbånd af kæder eller metal, hvis den virkelig godt kan lide at folde sig ud, leger meget og er aktiv, så man skal have et halsbånd, der kan holde til en del.

Der er også de halsbånd, hvor der er knopper eller pigge på, men de er ikke så rare for andre hunde, når der bliver leget tæt sammen.

Hvilket halsbånd skal din hund have på? 

Flere Nyheder