Tre gyldne regler om trægulve

02 April 2020
Camilla Skøtt

editorial

Tro det eller ej; der findes faktisk regler for brugen af trægulve. Eller regler og regler – det er måske så meget sagt. Men hvis du vil passe godt på dit trægulv, kan du med fordel følge disse tre råd.

Trægulve er ikke bare smukke, eksklusive og behagelige at gå på, de er også forholdsvis dyre, og derfor er der al mulig god grund til at passe godt på dem. Vi har talt med en professionel gulvsliber, der dagligt besøger kunder, hvis gulve skal slibes – og som regel skyldes det, at der ikke er blevet passet ordentligt på gulvet gennem længere tid.

Vil du forlænge levetiden for dit trægulv, bør du følge nedenstående tre gyldne regler.

1) Brug måtten, eller lad skoene stå

Uanset hvilken træsort, du vælger, er dit trægulv nemt at ridse. Særligt hvis du går ind og ud med sko – der sidder nemlig altid småsten, grus og sand fast i sålerne, og det er trægulvets fjende nummer et.

Derfor: Brug måtten, hvis du absolut skal gå ind med sko, men bedre endnu – lad skoene stå i entréen.

2) Spar på vandet, når du vasker gulvet

Du tror måske, at gulvet bliver endnu renere, hvis du bruger masser af vand. Måske har du ret – men det er ikke godt for gulvet, hvis du pøser store mængder vand på det.

Derfor: Når du vasker dit trægulv, skal du vride moppen godt om, så der aldrig ligger små søer af vand på gulvet. Samtidig er det vigtigt, at du bruger et rengøringmiddel, der er udviklet til lige præcis din træsort og din efterbehandling.

3) Brug filtdutter under møblerne

Det kan ikke siges nok: Brug altid filtpuder under møblerne. Både store og små. Så længe de skubbes rundt på gulvet, risikerer du, at de ridser. Særligt under stole, sofaer og reoler er det en god idé at være ekstra opmærksom på de skånsomme filtdutter.

More articles