Lækker nem banankage med chokolade

20 September 2021
Tina Høy

editorial

Har du nogle meget modne bananer, der ikke skal gå til spilde? Så kan de med fordel bruges i en hjemmelavet banankage, da det er bedst at bruge meget modne bananer. Måske har du bare lyst til kage eller elsker at bage kage. Der er en god grund til, at mange elsker banankage!

Fordel at bage dagen før

Banankage er forholdsvis nem at lave, så du skal ikke bruge alverdens tid i køkkenet. Derudover har kagen den fordel, at den sagtens kan holde sig flere dage, smagen sætter sig endda bedre dagen efter. Så hvis du skal bage til kollegaerne til dagen efter, er den perfekt, og hvis du skal holde fødselsdag og ikke vil lave det hele samme dag, kan du med fordel bage den dagen før eller endda to dage før.

Da det er en simpel kage uden de store dikkedarer som fancy mousse, glasur, ting, der skal piskes i flere skåle, mange processer osv., er den god at lave sammen med børn. De vil synes, det er sjovt at mose banan og hakke chokolade, og de mister muligvis ikke tålmodigheden, da den ikke tager så lang tid at lave. De lærer at lave et håndværk og se resultatet. Og ikke mindst smage. 

Andre smagsnuancer til banankagen

Der findes enormt mange varianter af banankage, nogle mere komplicerede end andre. I denne giver den mørke chokolade en sødmefyldt og dyb chokoladesmag.

Du smelter smør i en gryde, moser bananerne og hakker chokoladen. I en skål pisker du sukker, vaniliesukker og æg godt og putter smør, banan, chokolade, mel og bagepulver i. Kagen skal bage i en bradepande i ca. 30 minutter – voila!  

Hvis du har prøvet kagen mange gange eller bare vil variere den, kan du putte hasselnødder, kokos eller appelsin i. På dk-kogebogen.dk kan du finde inspiration til mange andre kager og også alternative sukkerfrie kager.

More articles