Tag boligadvokat med på råd, når du køber bolig

24 March 2019
Astrid Pedersen

editorial

Er du på vej ind på boligmarkedet som førstegangs køber, er der en del fakta, du bør have styr på. Det vigtigste af dem alle er, at ejendomsmægleren ikke er din ven. Ejendomsmægleren kan sagtens være interesseret i at finde en bolig til dig, som svarer til dine ønsker og behov, og virke meget opsat på at vise dig mange boliger. Men du må ikke misforstå denne interesse, og mistolke den som interesse i, at du træffer den rette beslutning. Her er udelukkende tale om interesse i at sælge en bolig til dig, uanset om det er det rigtige for dig.

Selvom ordet ”mægler” indgår i begrebet ”ejendomsmægler”, er ejendomsmægleren udelukkende sælgers mand. Mægler får sin indtjening ved at sælge så mange boliger til så høj en pris som muligt, på den kortest mulige tid. Derfor vil mægler typisk ikke videregive flere oplysninger omkring boligen, end han eller hun er absolut forpligtet til ifølge loven. Dette betyder, at du selv er ansvarlig for at sætte dig ind i forhold omkring handelen og boligen, som måtte have indflydelse på din beslutning. Og derfor er det meget vigtigt, at du fra begyndelsen allierer dig med en boligadvokat, som kan varetage gennemlæsning af dokumentation omkring ejendommen, således at du undgår at gå i de mest kendte fælder.

Boligadvokaten – din bedste ven, når du køber bolig

Du kan betragte din boligadvokat som din pendant til sælgers wingman, som er ejendomsmægleren. Boligadvokaten kan, i løbet af de fjorten dage, et advokat forbehold typisk forløber over, sætte sig grundigt ind i al den dokumentation, som omgiver boligen og handelen. Boligadvokaten kan derefter rådgive dig omkring købet, så du ikke er i tvivl om, hvad du skriver under på. Der ud over hjælper boligadvokaten gerne med udfærdigelse og tinglysning af skøde.

Du kan læse mere – og finde din boligadvokat – på eboligadvokat.dk

More articles